Jeg fik kalveroastbeef i går aftes og nogle af levningerne blev i dag anvendt i en lækker, lækker burger. Top og bund bestod af små ovnstegte rodfrugtpandekager, som også er levninger fra gårsdagens måltid – og imellem dem, et par tykke skiver Kalvesteg, en spsk. Økologisk Svansø Sandwich Mayonnaise, en god håndfuld Feldsalat, purløg og et drys salt. Uha, det smagte lækkert!
Pandekagerne er lavet af:
3 små, revne kartofler
3 små, revnegulerødder
1 stor, reven pastinak
1 stor, reven persillerod
2 store fed hvidløg, presset
1 lille rødløg, meget finthakket
60 gr. reven rød cheddar
2 æg
2 spsk. majsmel
salt og peber
en masse klippet, frisk timian.
Alt røres bare rigtig godt sammen og sættes på bagepapir som små klatkager og bages ved 200 grader indtil gyldne og lidt sprøde. Dagen efter er de nemme og varme op i ovnen og smager godt med et ekstra drys friskrevet cheddar.