ca. 3 dl yoghurt naturel
3/5 fed hvidløg(alt efter temperament)
lidt salt/peber
250/300 gr. Spinatblade (læg det i koldt vand med lidt citron en 1/2 time inden brug).
evt. lidt persille (kan udelades).
en håndfuld mandler med skal
en håndfuld pinjekerner
lidt citronsaft
en håndfuld reven ost
lidt oliven olie og mælk
Jeg fik opskriften af Palle og derfor har den bare heddet Palles Tapenade lige siden. Prøv den, det smager simpelthen kanon godt! Jeg kan skovle den indenbords uden noget som helst til. Mums! Når jeg laver den bruger jeg rapsolie og en fedtreduceret, meget mild ost. I dag kom også saften af en halv lime i + skallen af en halv citron – men hverken persille eller pinjekerner.
Blend det efterhånden som de forskellige ingredienser tilsættes, og tilsæt evt. mælk hvis det er for tykt, el. reven ost hvis det er for tyndt. Hæld det på små glas, og hæld lidt olivenolie ovenpå så det dækker tapenaden, virker konserverende og det holder længere.