Lad det bare være sagt pr. omgående … de smager helt ustyrligt lækre! Men hold nu op, hvor er de bøvlede og fremstille! De er slet ikke faste nok til en form, faktisk er massen så blød, at den er svær og trille. Selv efter de 12 timer på køl, bliver massen lynhurtig blød i et par varme hænder. Men prøv dig frem og finder du en løsning på det, så gi’ lige lyd. Tak 🙂
(25 stk.)
200 gr. mørk chokolade 70 % eller 85 %
2½ dl. piskefløde
20 gr. blødt smør
½ dl. Baileys
Drys:
Sigtet kakaopulver
Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og lad den koge i 2 minutter. Hæld den forsigtigt over chokoladen, mens du hurtigt rører det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør og Baileys. Hæld massen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i minimum 12 timer.
Pisk trøffelmassen igennem med en elpisker, og rul den hurtigt til ca. 2 cm store kugler. Kom kakaopulver på en flad tallerken og tril kuglerne i pulveret, så de får et jævnt lag kakao. Stil dem på køl, til de skal serveres.
Ps. Jeg opgav altså og trille kuglerne i kakao, men dryssede den blot ovenpå igennem en lille sigte.
Hej Lisbeth
Jeg tor at forholdene i mellem fløde, smør og chokolade er lidt skæve.
Den opskrift jeg brugte sidste år hed
2 dl fløde til 200 gram chokolde
50 gram smør og 1/2 dl bailey
Man skulle ikke piske men bare forme efter 12- 24 timer
de var ikke super nemme at forme men det gik ok med en tsk 🙂