Store, ultra lækre boller står til køl i vindueskarmen. For filan, hvor her dufter vidunder-dejligt! Bollerne er dog ikke til mig, skønt jeg er ret sikker på, at der glider en enkelt ned til min aftenthe. Det er okay, jeg er jo ikke glutenallergiker, men bare selvvalgt afholdende! Jeg tror ganske enkelt ikke på, at det er noget kroppen har gavn af! Derfor! Men, men … lækkert er det jo, og lidt sold skal der altså være plads til 🙂
50 gr. gær
4 dl. lunken vand
2 dl. yoghurt naturel
4 dl. havregryn
2 groftrevne æbler med skræl
100 gr. rosiner
1 tsk. stødt kanel
2 spsk. olie
1 tsk. salt
800 gr. hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt resten, ælt godt igennem og lad det hæve et lunt sted, tildækket i 1 time. Slå dejen ned, form bollerne, pensl med vand og lad dem efterhæve i 30 min. Dejen er klistret, så kom lidt mel på håndfladerne. Bages på midterste ovnribbe i ca. 20 min. ved 225 grader.