Julen og nytåret er overstået og der opstår nemt et lille tomrum, også rent kulinarisk. Dette brød, har tomrums-healende kræfter 😉 Men en fair warning … det er kalorietæt! Smukt, lækkert, sødt, blødt og healende, men kaloriemættet.
Æg, yoghurt, salt og kokosfløde piskes sammen i en skål. Alle frø, kerner, de hakkede madler, den revne ost, havregryn og malede rugflager, revne gulerødder, dadelstykker og bagepulver vendes nænsomt men grundigt i æggemassen. Hældes i brødform foret med bagepapir og bages på risten i forvarmet ovn ved 160 grader i en times tid.
4 æg
2 dl. yoghurt naturel
2 spsk. kokosfløde
2 tsk. salt
1 dl. reven ost (jeg brugte gouda)
1 dl. hele hørfrø
1 dl. hele solsikkefrø
1 dl. hele græskarkerner
1 dl. mandler (hakkes groft)
1 dl. havregryn (evt. glutenfrie)
1 dl. rugflager (jeg malede mine til mel i kaffemøllen)
2 tsk. bagepulver
2 gulerødder, groft revne
6 dadler, udstenede og klippet i mindre stykker.